Bloemkoolsoep
Bent u op zoek naar een heerlijk recept om zelf bloemkoolsoep te maken? Dan bent u hier op het juiste adres. Op deze website gaan we uitgebreid in op alle ingrediënten, recepten en de perfecte bereidingswijze.
Basis ingrediënten voor bloemkoolsoep
De volgende ingrediënten heeft u nodig voor de basis bloemkoolsoep. Uiteraard bespreken we op deze site niet alleen de basis, maar ook andere lekkere bloemkoolsoepen.
Ingrediënten: Bloemkool, melk, boter, bloem, bouillon en slagroom
Neem een kleine bloemkool een kook deze gaar totdat hij zacht is. Pak een blender, staafmixer of keukenmachine en pureer de bloemkool totdat deze fijn is.
Maak van 30 gram boter en 40 gram bloem een blanke roux. Maak van de blanke roux een bechamelsaus door er 800 ml melk aan toe te voegen. Roer de bechamelsaus door de gepureerde bloemkool. Laat het geheel 12 tot 18 minuten zuchtjes door pruttelen.
Pureer het geheel nogmaals en zeef het geheel zodat er geen klontjes meer zijn. Voeg een paar theelepels blanke bouillon eraan toe. Verhit de bloemkoolsoep nogmaals en roer er 200 milliliter slagroom doorheen. Maak de soep op smaak met wat peper en zout. Strooi als laatste wat peterselie over de soep en smullen maar.
Heeft u een recept welke nog niet op de website staat en u vindt het leuk om deze te delen met de koks? Dan kunt u ons altijd uw recept en bereidingswijze toesturen via de contactpagina.
Recepten voor het maken van Bloemkoolsoep: