Bloemkoolsoep met balletjes

( 32 Stemmen )
Bloemkoolsoep met balletjes 3.9 out of 5 based on 32 votes.

bloemkoolsoep balletjes4 personen

25 minuten

Ingrediënten

1 kleine bloemkool
1 prei
2 eetlepels olijfolie
6 Catalaanse braadworstjes (c.a. 250gr)
2 beschuiten
4 eetlepels peterselie
1 beker slagroom (125ml)
1 liter kippenbouillon (blokje)

Bereiding

Snij de bloemkool in kleine kroosjes en snij de prei in ringen. Verkruimel alvast het beschuit.

Neem een grote soeppan en fruit de prei voor 5 minuutjes. Voeg hierna de kippenbouillon en de bloemkoolkroosjes toe en breng het geheel aan de kook. Kook de bloemkool in 15 minuten zachtjes gaar.

Neem de Catalaanse braadworstjes. Haal het velletje eraf en kneed het gehakt samen met het verkruimelde beschuit en twee eetlepels peterselie door tot een soepel geheel. Maak hier de soepballetjes van. Maak ze niet te klein.

Neem de soep van het vuur en voeg de slagroom toe en pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer. Voeg nog wat peper en zout toe voor de smaak.

Zet de gepureerde soep weer op het vuur. Voeg de Catalaanse balletjes toe en laat de bloemkoolsoep nog 5 minuten zachtjes doorkoken totdat de balletjes gaar zijn.

Garneer de soep met de overige twee eetlepels peterselie.

Reacties   

 
0 #2 Joke 09-10-2015 16:38
heel lekker
Citeer
 
 
+1 #1 Jeannette 21-06-2015 21:28
Lekkerrrrrrr... ..
Citeer
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen