Bloemkoolsoep met kerrie

( 17 Stemmen )
Bloemkoolsoep met kerrie 3.5 out of 5 based on 17 votes.

bloemkoolsoep met kerrie4 personen

45 minuten

Ingrediënten

1 kleine bloemkool
1 stengel prei
1 bosje kervel
1 theelepel kerriepoeder
2 eidooiers
30 gr bloem
500 ml groentebouillon
250 ml slagroom
50 gr boter

Bereiding

Was de bloemkool en snij deze in grove kroosjes. Neem een aantal kroosjes apart (klein handje vol). Kook de grove bloemkoolkroosjes in een pan met gezouten water voor ongeveer 5 minuten. Laat de bloemkool uitlekken.

Maak nu alvast 500ml groentebouillon aan met heet/ kokend water.

Pak een stoofpan (of hoge pan), voeg de boter toe en zet deze op matig vuur. Snij de prei fijn. Doe de fijngesneden prei samen met de kerrie in de koekenpan en meng het geheel. Laat de prei en kerrie voor 1 minuut garen. Voeg vervolgens de bloem toe. Laat het ongeveer 1 minuut koken en roer het geheel gedurende de minuut stevig door. Voeg nu de hete bouillon toe. Roer goed door.

Voeg nu de gekookte bloemkool toe. Voor de smaak een beetje peper en zout toevoegen. Laat de soep voor 25 minuten zachtjes doorkoken. Af en toe roeren.

Neem de pan van het vuur en pureer de soep fijn met een keukenmachine of staafmixer. Voeg nu driekwart van de room toe. Zet de pan weer op het vuur voor 5 minuten.

Neem de pan weer van het vuur. Snij de overige kroosjes klein en voeg ook deze toe. Meng de eidooiers met de overgebleven room en voeg deze aan de bloemkoolsoep toe. Goed roeren. Zet de pan weer op het vuur, maar laat de soep niet koken!

Voor het serveren, de soep afwerken met de grof gesneden kervel. Eet smakelijk!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen