Romige bloemkoolsoep

( 66 Stemmen )
Romige bloemkoolsoep 4.2 out of 5 based on 66 votes.

bloemkoolsoep romig4 personen

30 minuten

Ingrediënten

1 grote bloemkool (600 – 700 gram)
2 uien, grof gesneden
2 eetlepels roomboter
250 ml slagroom

Bereiding

Smelt een klontje boter in een grote pan en fruit de ui op matig vuur voor ongeveer 5 minuten. De uien mogen niet verkleuren.

Maak de bloemkool schoon. Verwijder alle groene delen en snij de bloemkool in plakken van 1 cm dik. Snij daarna de dikke stronkjes eraf.

Leg de plakken bloemkool bij de uien in de pan en voeg er 1 liter water aan toe. Je kan in plaats van water ook bouillon toevoegen. Voeg een beetje peper en zout toe voor de smaak.

Breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes doorpruttelen totdat de bloemkool gaar is.

Voeg 250 ml slagroom toe en laat de soep nog 5 minuten doorkoken. Pureer de bloemkoolsoep met een staafmixer totdat deze helemaal fijn is.

Proef de bloemkoolsoep en voeg eventueel nog extra peper en/ of zout toe.

Reacties   

 
0 #5 epaaimans 13-03-2016 15:24
geweldig
Citeer
 
 
-1 #4 epaaimans 13-03-2016 15:23
heerlijk
Citeer
 
 
+1 #3 Lonnie 14-09-2014 16:47
Zakje soepgroenten erdoor voor een lekkere smaak
Citeer
 
 
+1 #2 Annemiek 07-05-2014 18:03
Beetje saai soepje, heeft zeker bouillonblokje( s) of andere boost nodig. Ik heb de slagroom vervangen door kookroom light. Blijft het nog een beetje gezond.
Denk dat een preitje niet misstaat in dit recept...

Wel makkelijk te maken dankzij dit duidelijke recept.
Citeer
 
 
+4 #1 Berta Bloemkool 16-11-2013 16:50
En de rest van de boter?
Citeer
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen