Romige bloemkoolsoep
4 personen
30 minuten
Ingrediënten
1 grote bloemkool (600 – 700 gram)
2 uien, grof gesneden
2 eetlepels roomboter
250 ml slagroom
Bereiding
Smelt een klontje boter in een grote pan en fruit de ui op matig vuur voor ongeveer 5 minuten. De uien mogen niet verkleuren.
Maak de bloemkool schoon. Verwijder alle groene delen en snij de bloemkool in plakken van 1 cm dik. Snij daarna de dikke stronkjes eraf.
Leg de plakken bloemkool bij de uien in de pan en voeg er 1 liter water aan toe. Je kan in plaats van water ook bouillon toevoegen. Voeg een beetje peper en zout toe voor de smaak.
Breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes doorpruttelen totdat de bloemkool gaar is.
Voeg 250 ml slagroom toe en laat de soep nog 5 minuten doorkoken. Pureer de bloemkoolsoep met een staafmixer totdat deze helemaal fijn is.
Proef de bloemkoolsoep en voeg eventueel nog extra peper en/ of zout toe.
Reacties
RSS lijst met reacties op dit artikel