Bloemkoolsoep met ham

( 51 Stemmen )
Bloemkoolsoep met ham 3.8 out of 5 based on 51 votes.

bloemkoolsoep met ham4 personen

30 minuten

Ingrediënten

1 kleine bloemkool
1 grote aardappel
2 kippenbouillon tabletten
4 plakken rauwe ham
125 ml crème fraiche

Bereiding

Snij de bloemkool in kleine kroosjes. Schil en snij de aardappel in kleine blokjes. Doe de bloemkool en aardappel in een pan met 750 ml water en breng deze aan de kook.

Breek de bouillonblokjes in kleine stukjes en doe ze in de pan. Kook het geheel in 15 minuten gaar.

Snij de ham in kleinere plakjes en bak ze in een koekenpan, zonder boter, totdat ze krokant zijn. Laat de ham uitlekken op een stuk keukenpapier.

Wanneer de bloemkool gaar is moet deze gepureerd worden met een staafmixer. Roer de creme fraiche door de gepureerde bloemkool en breng het geheel nogmaals voor 5 minuten aan de kook.

Verdeel de soep over vier borden en verkruimel de ham boven de bloemkoolsoep.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen