Bloemkoolsoep van Gordon Ramsay
4 personen
30 minuten
Ingrediënten
500 ml groentebouillon
500 ml melk
1 grote bloemkool
25 gram boter
saffraandraadjes
2 eetlepels peterselie (fijn gehakt)
olijfolie
Bereiding
Schenk 500 ml groentebouillon en 500 ml melk in een grote pan. Voeg een aantal draadjes saffraan en een mespuntje zout toe. Breng het geheel aan de kook.
Snij de bloemkool in kroosjes en doe ze in de pan met melk en groentebouillon. Laat de bloemkool in 5 tot 8 minuten zachtjes gaarkoken.
Haal met een schuimspaan ongeveer één vierde deel van de bloemkoolkroosjes uit de pan en zet ze apart. Haal de overige bloemkoolkroosjes uit de pan en pureer ze, samen met wat kookvocht, met een staafmixer tot het een gladde puree is.
Schep de puree weer in de pan en doe er genoeg kookvocht bij om een smeuïg geheel te krijgen. Voeg nu de rest van de saffraan toe en zet het vuur weer wat hoger. Voeg peper en zout toe om de smaak te versterken. Schenk er nog wat extra kookvocht bij wanneer de bloemkoolsoep nog te dik is.
Pak een koekenpan en doe en smelt de boter. Voeg de bloemkoolkroosjes die we eerder apart hadden gezet toe. Bak ze in enkele minuten goudbruin en voeg 1 eetlepel peterselie toe. Bak de peterselie eventjes mee.
Neem vier soepkommen en schep daar de goudbruine bloemkoolkroosjes in. Voeg nu de bloemkoolsoep toe. Besprenkel de soep met wat olijfolie en de rest van de peterselie.
Reacties
zeitschriften-zeitschrift.info
lecastella.info
cavecityarkansas.info
idis.info
firstdefence.info
bear-magazine.com
bear-magazine.com
zeitschriften-zeitschrift.info
idis.info
RSS lijst met reacties op dit artikel