Bloemkoolsoep met een scheutje sherry
6 personen
60 minuten
Ingrediënten
30 gr boter
1 grote ui
4 teentjes knoflook,
2 grote aardappelen, geschild en in blokjes
2 wortels, fijngesneden
800 ml kippenbouillon
1 bloemkool
250 ml melk
1 theelepel zout
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
1/8 theelepel gemalen nootmuskaat
1 eetlepel droge sherry
1 eetlepel verse peterselie
Bereiding
Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Pel de uien en knoflook. Snij ze fijn en bak ze voor 5 minuten totdat de uien doorzichtig zijn.
Schil de wortels en aardappels. Snij ze in kleine stukjes en doe ze in de pan. Bak ze voor 5 minuten mee
Kippenbouillon toevoegen en aan de kook brengen. Maak de bloemkool schoon. Haal de groene bladeren en stammetjes eraf. Snij de bloemkool in kleine stukjes en roer ze erdoorheen. Kook het geheel voor 10 tot 20 minuten zachtjes door totdat alles gaar is.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer totdat het een gladde puree is. Zet de pan weer op het vuur. Gebruik een lage vlam en voeg de melk, zout, peper, nootmuskaat en sherry erdoor heen.
Garneer de bloemkoolsoep met fijngesneden peterselie en serveren maar.
Reacties
RSS lijst met reacties op dit artikel