Bloemkoolsoep met kaas

( 31 Stemmen )
Bloemkoolsoep met kaas 4.2 out of 5 based on 31 votes.

bloemkoolsoep met kaas4 personen

45 minuten

Ingrediënten

175 ml water
100 gr bloemkool
150 gr aardappelen
65 gr selderij
65 gr wortels
4 ui
50 gr boter
4 eetlepels bloem
750 ml melk
115 gr geraspte (jong) belegen kaas
Peper en zout

Bereiding

Maak de bloemkool schoon en snij deze in stukjes. Schil de wortel en aardappelen en snij deze ook in kleine stukjes. Pel de ui en hak hem fijn. Tot slot de selderij schoonmaken en fijn snijden.

Meng in een grote soeppan 150ml water, bloemkool, aardappelen, selderij, wortel en ui. Laat de groenten 5-10 minuten gaar koken. Haal de pan van het vuur en zet deze apart.

Smelt boter in een steelpan op middelhoog vuur. Roer de bloem erdoor en bak 2 minuten. Haal van het vuur en roer geleidelijk de 750ml melk erdoor. Zet weer op het vuur en laat doorkoken tot het mengsel dikker wordt.

Roer de groenten (incl. kookvocht) erdoor en breng op smaak met zout en peper. Rasp de kaas en meng de deze door de soep en verwarm tot de kaas is gesmolten. Haal van het vuur en serveer de bloemkoolsoep.

Reacties   

 
+6 #1 ilonneke 13-08-2013 15:48
volgens mij moet er toch minimaal een hele bloemkool in hoor! ?? :sigh:
Citeer
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen