Bloemkoolsoep met kaas
4 personen
45 minuten
Ingrediënten
175 ml water
100 gr bloemkool
150 gr aardappelen
65 gr selderij
65 gr wortels
4 ui
50 gr boter
4 eetlepels bloem
750 ml melk
115 gr geraspte (jong) belegen kaas
Peper en zout
Bereiding
Maak de bloemkool schoon en snij deze in stukjes. Schil de wortel en aardappelen en snij deze ook in kleine stukjes. Pel de ui en hak hem fijn. Tot slot de selderij schoonmaken en fijn snijden.
Meng in een grote soeppan 150ml water, bloemkool, aardappelen, selderij, wortel en ui. Laat de groenten 5-10 minuten gaar koken. Haal de pan van het vuur en zet deze apart.
Smelt boter in een steelpan op middelhoog vuur. Roer de bloem erdoor en bak 2 minuten. Haal van het vuur en roer geleidelijk de 750ml melk erdoor. Zet weer op het vuur en laat doorkoken tot het mengsel dikker wordt.
Roer de groenten (incl. kookvocht) erdoor en breng op smaak met zout en peper. Rasp de kaas en meng de deze door de soep en verwarm tot de kaas is gesmolten. Haal van het vuur en serveer de bloemkoolsoep.
Reacties
zeitschriften-zeitschrift.info
zeitschriften-zeitschrift.info
firstdefence.info
firstdefence.info
cavecityarkansas.info
firstdefence.info
bornholm-urlaub.info
cavecityarkansas.info
firstdefence.info
Many of them are rife with spelling issues and I to
find it very bothersome to tell the truth then again I will certainly come
again again.
RSS lijst met reacties op dit artikel