Bloemkoolsoep met bieslook
Bloemkoolsoep met bieslook
4 personen
50 minuten
Ingrediënten
1 ui, fijngesneden
15 g boter
1 bloemkool (600 g), roosjes losgesneden
nootmuskaat
5 dl magere melk
zout en witte peper
2 eetlepels slagroom
2 eetlepels gesnipperde bieslook
Bereiding
Pel de ui en snij deze fijn. Pak een grote koekenpan en verhit de boter. Smoor hierin de ui in ongeveer 5 minuten totdat deze glazig is.
Maak de bloemkool schoon hak hem in kleine stukjes. Voeg de bloemkool en een snufje nootmuskaat toe aan de pan met uien. Bak het geheel 5 minuten op matig tot laag vuur.
Schenk de melk erover en breng deze aan de kook. Laat de bloemkool afgedekt 20 tot 30 minuten pruttelen, of tot hij gaar is.
Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine en schenk hem door een fijne zeef in een schone pan. Verwarm hem opnieuw en breng hem op smaak met zout en peper.
Versnipper de bieslook. Roer de bieslook door de room. Schep de soep in kommen en garneer met bieslookroom.
Reacties
RSS lijst met reacties op dit artikel